امنیت توکن‌ها – قسمت 3

امنیت توکن‌ها - قسمت 3

امنیت توکن‌های ارز دیجیتال

این قسمت سوم از سری مقالات امنیت توکن‌ها است اگر قسمت قبلی را مطالعه نکردید می‌توانید از لینک امنیت توکن‌ها – قسمت 2 مشاهده کنید. در قسمت قبل چند تابع رابررسی کردیم و توضیح دادیم هرکدام چه مقدار خطرناک هستند و تعریف هر‌کدام چیست و در ادامه مابقی توابع را بررسی می‌کنیم.

تابع Whitelist

سطح: هشدار

این تابع دسترسی را می‌دهد تا تراکنش‌ها را به یک سری آدرس خاص محدود کنند و آن‌ها فقط مجاز باشند. در هر صورت مورد خاصی دیده نشده و یک چیزی بین سطح هشدار و بحرانی است و بهتر احتیاط کنید.

تابع Tax Can Be Modified

سطح: بحرانی

شما در زمان خرید و فروش در صرافی غیرمتمرکز مثل پنکک یک اسلیپیج دارید که مثلا 2 درصد است یعنی تا 2 درصد بالاتر از قیمت هم اگر بود خرید را انجام بده و کارمزد کمی بیشتر می‌شود. حالا این تابع اجازه می دهد که چیزی تحت عنوان مالیات در همان قالب اعمال شود و مثلا 50 درصد اسلیپیج داشته باشد و عملا 50 درصد کل توکن را باید کارمزد دهید. خیلی واضح هست که این مورد خیلی خطرناک و عجیب است.

نکته مهم

در بین توکن‌ها و پروژه‌ها بوده مواردی که موارد بحرانی را داشته ولی در آن بازه که خرید و فروش کردیم مشکلی نبوده ولی بسیار پرریسک بوده و هر لحظه امکان اتفاق بدی وجود دارد مخصوصا اگر قصد نگهداری میان مدتی یا بلندمدتی یک پروژه را دارید خیلی می تواند خطرناک باشد و بهتر است از این موارد کاملا دوری کنید.

مورد آخر در توکن‌ها

در زمان خرید فروش همانطور که گفتیم یک اسلیپیج وجود دارد که معمولا برای پروژه‌هایی که خیلی خرید و فروش نمی‌شوند این عدد می تواند زیاد باشد یعنی شما باید کارمزد خیلی زیادی در خرید و فروش دهید و مجموع کارمزد دو سمت معامله ممکن است تا 20 و 50 درصد هم برسد. پس در زمان خرید یک پروژه و نوسانگیری آن عجله نکنید و با هر اسلیپیجی خرید نکنید چون در نهایت از سود کلی کم می‌شود و حتی ممکن است در زمان فروش مجبور باشید مقدار زیادی از سود را کارمزد دهید تا نقد شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *