مالتی تایم فریم واقعی – اشتباهات ساختار – قسمت 1

تکامل تحلیل تکنیکال: از تئوری داو تا اسمارت مانی

سلام امیدوارم حالتون عالی باشه. این اولین قسمت ازسری ویدئوهای بررسی مشکلات متداول توی ساختار بازار. طبیعتا توی چند سال گذشته با توجه به اینکه خیلی از افراد درگیر سبک‌ها ودیدگاه‌هایی مثل اسمارت مانی شدند که یک جزئی از اون سبک در رابطه با مارکت استراکچر یا ساختار یا روند بازاره. البته که ایده اصلی برای تئوری داو و شاید n سال قبل صدها سال قبله ولی داستانی که وجود داره اینه که آن زمانی که این تئوری ایجاد شد تئوری داو شاید صد و خورده‌ای سال پیش اتفاقی که افتاد این بود که اون موقع نه بازارها این شکلی بود نه کامپیوترها این شکلی بود نه اصلاً ترید بود نه چیزهای شبیه به این، دی‌تردینگ و اسکلپ و اینجورداستان‌ها که وجود نداشت برای همین نیازی هم نبود که شاید خیلی از دیتیل‌ها و خیلی از جزئیات وجود داشته باشه ولی مدل به خودی خود و به سادگی خود خیلی خوب وکاربردی بود.

مارکت استراکچر: کلید کشف جهت بازار

داستانی که اینجا به وجود میاد بعدش که کم کم اومده جلو خود اون رونده یا ترند تریدینگ مطرح شد. شاید چندین سال پیش، و به خصوص توی چند سال اخیر که خیلی اسمارت مانی بُلد شده استفاده از ساختار یا مارکت استراکچر یا همون خلاصه پیدا کردن روند و جهت بازار و خیلی مهم شده هرچند که فقط ساختار بازار یا مارکت استراکچر جهت بازار رو نشون نمیده یا موارد دیگه‌ای هست و وجود داره که میتونیم به وسیله اونها هم متوجه بشیم که به هرحال این ساختار و روند بازار قراره به کدوم سمت حرکت بکنه.

مشکلات رایج در تحلیل ساختار بازار

اینجا تو این ویدئو میخوام یه سری مشکلات و یه سری ایرادات که توی ساختار ممکنه وجود داشته باشه و شماهم باهاش درگیر باشید رو بگم که اگر از این ساختارها و این سبک‌ها به قولی دارید استفاده می‌کنید تو استراتژی و روش خودت این نکات باعث بشه که یه مقداری بهبود پیدا کنه و یه سری ایرادات و اشکالاتی که برات ایجاد میشه خیلی زودتر رفع بشه.

تعریف کلاسیک روند صعودی و نزولی

خب بریم سراغ اولین موردمون. که تو این جلسه قراره در رابطه باهاش کامل صحبت کنیم. ببینید اون چیزی که به صورت کتابی آموزش داده میشه و طبیعتاً خب نیازه که اصلاً با این شروع بشه و بعد گسترده بشه ولی خب خیلی موقع ها دراین سطح میمونه اینه که گفته میشه آقا یک روند خب سقف و کف‌هایی میزنه به سمت بالا میره تعریف روند صعودی برعکسش یک روند نزولی به صورت ساده هرجایی که آخرین کف رد بشه تغییر ساختار یا تغییر روند وجود داشته باشه اینا همه به صورت کلاسیک و ساده اشه.

پیچیدگی های تحلیل در تایم فریم های مختلف

میدونیم که اینجا استثنائات و اتفاقاتی ممکنه بیفته درحالت دیگه اگر حالا یه سری سبک‌ها یه ذره پیچیده تر و یه ذره دیدگاه رو کاملتر میکنن میگن این بالارفتنه مثلا میتونه این شکلی باشه لزومی نداره حالا حتما اون شکلی بالا رفته باشه ما میدونیم همه اینا رو مثلا یک ساختار صعودی درنظر بگیریم. خب این طبیعیه اون چیزی که ما کشیدیم ممکنه یک تایم فریم بالاتر باشه و این یک تایم فریم پایین‌تر از اون دیدگاه باشه در نتیجه پیچیده‌تره تعداد کندل‌ها بیشترشده ریزموج‌ها بیشتر شده هرچه جزئیاتش بیشتر شده ولی یک اتفاق همیشه می‌افته اینه که به هرحال شما باهر سبک ودیدگاهی که بخواهید این رو در نظر بگیرید وهر جا رو بگید این سقف هست یا نیست یا کجاها تغییر ساختار هست کجاها تغییر ساختار نیست با یک مشکل بزرگ مواجه میشید.

چالش مالتی تایم فریم و گم شدن در تایم فریم ساختار

اونم بحث مالتی تایم فریمه و مشکل بعدی بحث گم شدن تو تایم فریم ساختارتونه. شما به هرحال یا میخواید دی‌ترید بکنید یا می‌خواید اسکلپ بکنید یا می‌خواید معاملات سوئینگ یا حالا هرجور تریدی که می‌خواید انجام بدید یه تایم فریم مشخص می‌کنید یکی یه دقیقه، یکی پنج دقیقه یکی پونزده دقیقه یکی ممکنه تو چهار ساعته یکی ممکنه تو روزنه دنبال پیدا کردن ساختار و استراکچر هست. اتفاقی که می‌افته اینه که شما مثلا میای تو استراتژی و تو پلنت می‌نویسی آقا من دنبال این هستم که توی تایم پونزده دقیقه مثلا ساختارم رو پیدا کنم. و شما درگیر وغرق اون پونزده دقیقه می‌شید و من خیلی ساده این مثال رو براتون بزنم.

تحلیل روند صعودی و استراتژی خرید

شما می‌گید آقا اینجا یک ساختار صعودی وجود داره. پس منطقی‌ترین راه اینه که من وایسم اینو اصلاح کنه اینجا بای بگیرم. حالا با هردیدگاه با هر سبکی که می‌خوای بای بگیری. اصلا ساده‌ترینش اینه که فیبو میندازی رو لول‌های خوب اومد می‌خوای بای بگیری. پیشرفته‌تر می‌خوای نقدینگی نواحی مون روپیدا کنی. و حالا چیزهای مختلف. خب این اتفاق می‌افته.

بررسی روند و پیش‌بینی اصلاحات

چه زمانی، شما زمانی که در شروع این روند هستید و تازه این روند چرخیده، این ممکنه ادامه دار باشد، ولی این تا ابد ادامه پیدا نمی‌کنه و دقیقا یک جایی به شما آسیب میزنه که شما فکرش رو نمی‌کنی یعنی میگه خب این روند قویه اینجا رو پرقدرت با کندل‌های با مومنتوم خوب شکسته پس باز هم مجدد بیاد اینجا بای بگیرم یا حتی حالا یه ذره زرنگی می‌کنی یه سری نقدینگی و یه سری داستان‌ها واردش می‌کنید ام اس یو یا ایندیوسمنت‌ها یا چیزهای شبیه به او یا حالا بزارید این پایین من از اینجاها یه چیزی پیدا بکنم بای بزنم.

اهمیت تحلیل در سمت چپ قیمت

ولی درهر صورت یک علامت سوال بزرگ اینجا ایجاد میشه که معمولاً بهش توجه نمی‌کنید این قیمت از سمت چپ خودش به کجا خورده است، این به کجا خورده بود این به کجا خورده بود به هر حال به یه جایی خورده که اصلاح کرده بازار بی‌دلیل اصلاح نمی‌کنه یا به جایی خورده یا جایی رو هانت کرده که اصلاح کرده. اگر ما این سمت چپ رو ندونیم و درنظر نگیریم نمی‌فهمیم که این قراره پول بک باشه یعنی بیاد پایین که دوباره میخواد بره بالا این پول بکه ولی این دیگه ممکنه ریورسال بشود و بازار کامل برگرده.

تحلیل مالتی تایم فریم و اهمیت آن

پس دقیقا داستان مالتی تایم فریم اینه که شما گم میشید و فقط این ساختار رو میخواید معیار قرار بدید و به این سمتش نگاه نمی‌کنید که به کجا خورده. حالا اگر خود مالتی تایم فریمه و تایم بالاتره هم بخوایم همین جوری به صورت فراکتالی نگاهش کنیم معمولاً دراکثر دفعاتی که شما دقت نمی‌کنید یک همچنین اتفاقی می‌افته ما اگر این ساختار را بیاوریم این طرفتر این اتفاق خیلی متداوله توی بازار می‌افته که شما اینجا یک این شکلی داشتید.

تحلیل ساختار بزرگتر و تغییرات روند

یعنی این حرکتی که این جا داشته انجام میشده خودش در دل یک ساختار بزرگتری داشته کار می‌کرده که اون نکته‌ای که ما بهش دقت نکردیم دقیقاً همینی بوده که این جا، این سقف زده شده. در دفعات قبلی بله اینجا مثلا یک ناحیه عرضه تقاضا یا یه بلاکی بوده فرضا ممکنه که یه اف وی جی یا گپی وجود داشته باشه.

تاثیر نواحی مهم بر روند بازار

مثلا اینجا ممکنه هر ناحیه یا چیز دیگری اینجا وجود داشته که اینها چون از درجه تایم پایین‌تر بودن و این لگ برای تایم بالاتره چون این طرف یک سقف بزرگ داریم و هر چیزی که اینقدر بزرگه و قدیمیه عمدتاً مربوط به یک تایم بالاتر هست این نواحی باعث اصلاح یا پولبک شدن. هیچ کدوم ترندو عوض نکردن. ولی زمانی که دیگه قیمت از این رد شده اتفاق بزرگتری افتاده قیمت به ناحیه یا نقدینگی درجه بزرگ‌تری رسیده.

تغییرات روند و ضرورت توجه به تایم فریم‌ها

پس دیگه قرار نیست اصلاح بکنه و قرار نیست اصلاحی از این جنس و از این درجه داشته باشد. اینجا کامل داستان ممکنه عوض بشه حتی اگر اینجا بالا هم بزنه باز ممکنه این ساختار تغییر پیدا کرده باشه. پس اون چیزی که ما معمولا فراموش می‌کنیم و یادمون میره چک کنیم بحث مالتی تایم فریم بودنه است. بحث اینه که الان من میام نگاه می‌کنم میگم این ساختاره خوبه داره میره پایین هی میام روی هر اصلاحش سل می‌زنم هی سل می‌زنم سل می‌زنم حتی اینجا میام میگم اوه چه نقدینگی خوبی مثلا فلان اینا سل می‌زنم دوباره میام اینجا سل می‌زنم همه رو سل می‌زنم ولی یه جا مثل این انتها دیگه برمیگرده بالا.

نتایج و تحلیل نهایی روند

شما دوباره میخوای سل بزنی حالا فرض کنیم اینجاها اومده و به کف هم تقریبا رسیده ولی خیلی موقع‌ها حتی به اینجا نمی‌رسه. برمیگرده میره بالا. بعد اینجاست که شما دقت نکردید که این از پایین به کجا خورده. نگاه کنید این به اینجا خورده مثلا این فرضا به زیر اینجا خورده این مثلا اومده به این محدوده خورده این خودش به این محدوده خورده ببینید هرکدوم از اینا یک پولبک ایجاد کردن بعضی پولبک‌ها عمیق‌تر بعضیا کوچیکتر. ولی هیچ کدوم از اینا ترند رو عوض نکردن ولی این دیگه باعث شده کلاً این ترنده داره عوض میشه داستانش.

تحلیل اشتباهات در شناسایی تغییر روند

یه بدی دیگه پیش میاد شما حالا شاید بگی اوکی از یک جوری و به یک طریقی تونستم متوجه شم ایراد بعدی چیه، ایراد بعدی اینه که شما وقتی متوجه این عوض شدن ترند از درجه بالاتر و اصلی‌تر نمیشید یعنی در تایم بالاتر داره تحولاتی ایجاد میشه شما همچنان دیدتون روی نزوله. اینجا رو همه ناحیه‌ها میخواین سل بگیرید. الان رو این میای میخوای سل بگیری. رو این یکی میای میخوای سل بگیری اینا همه رو سل می‌گیری ولی اینا همشون یا درحد پولبک کار میکنن یعنی مثلا یه ذره میاد پایین بعد میشکنه میره یا اصلا واکنشی نمیده شما سل می‌گیری صاف میره بالا. این اتفاق دومی بدتره چون شما یک سناریوی غلطی داری که این هنوز نزولیه.

تأثیر سناریوهای اشتباه بر معاملات

هنوز نفهمیدید که این داره چه اتفاقی براش می‌افته. روی این سناریوی اشتباه هی پافشاری میکنه یکی دوتا ضررهای پشت همدیگه ممکنه بدی. پس همیشه ما از هر درجه‌ای که داریم بازار رو نگاه می‌کنیم یعنی در هر تایم فریمی که هستیم همیشه باید تایم بالاتر یا پایین‌ترش رو نگاه بکنیم. ما الان مثلا تو تایم پونزده دقیقه خب این حرکت رو می‌بینید یه ذره شسته رفته‌تر و ساده‌تر میشه. خیلی از اینجا حرکات سلی خوبی داشته ولی دیگه از یه جا برگشت به اینا سل نده پولبک شده بعد مومنتوم گرفته بعد اینجاها رو داره راحت هانتش می‌کنه چرا چون که قدرتش زیاد شده و بازار چرخیده اگر روی اون دید قبلی باشید شما ممکنه اشتباه بکنید.

اهمیت تحلیل در تایم فریم‌های بالاتر

شاید بگی اوکی اینجا هم بازار اومد مثلا چرخید این رو شکست. این رو شکست ولی برگشت. بله چون اینجا قیمت به جای مهمی از نظر مالتی تایم فریم نخورده ولی اینجا خورده پس این فرق میکنه اینجا من اتفاقاً بعد از شکست این شاید دنبال سل باشم. ولی اینجا دیگه بعد از شکست اینا دنبال سل نیستم اگر سل هم بزنم می‌دونم سل کوچیکیه بیشتر دنبال بای هستم. این تفاوت اینه پس همیشه در هر درجه و تو هر تایم فریمی که دارید کار می‌کنید بهتره که یه یا دو تایم فریم بالاترش رو هم درنظر داشته باشید از نظر اینکه اینی که اومده اینجا آیا به ناحیه یا یک سطحی رو شکسته یا نه.

تشخیص تغییرات و اصلاحات در روند

اگه شکسته باشه دیگه اصلاحش اینقدر نیست اصلاحش یه دفعه اینقدر بزرگتر میشه چرا چون نگاه کنید لگ تایم بالاتر اینه. این اگه پنجاه درصد این رو هم بخواد اصلاح کنه مثلا تا اینجاها باید برگرده بالا یعنی اصلاحش از این اندازه است. دیگه اصلاح اینقدری نداره. این تفاوت است. حالا من سعی کردم که خیلی ساده و خیلی عامیانه و راحت توضیحش بدم که شما متوجه این ایرادات ساختاری بشید واسه همینه که این درک مالتی تایم فریم خیلی مهمه بله می‌شود در بازار یک تایم فریمه هم کار کرد هیچ اشکالی ندارد.

مشکلات متداول در استفاده از تایم فریم‌ها

ولی یک جاهایی جواب یک سری از سوالات در اون تایم فریم پیدا نمیشه. باید تایم‌های بالاترش رو نگاه بکنیم جواب یک سری سوالات ممکنه در خود پونزده نباشد. اگر شما دارید پونزده رو بررسی می‌کنید. اگه دارید یک رو بررسی می‌کنید اوکی خیلی جاها ممکنه جواب بده یه جاهایی هم علامت سوال‌های بزرگی میشه. و اون علامت سوال بزرگ فقط به خاطر یه دونه ضرر نیست که شما رو اذیت میکنه علامت سواله اینه که من اینجا سل گرفتم نشد من اینجا سل گرفتم نشد من اینجا سل رفتم استاپ‌هام رو زدم اومدیم بالا رو زد.

تحلیل نهایی و اهمیت پیشگیری از ضررهای متوالی

داستان اینه که شما اصرار می‌کنید به اون تفکر اشتباه، وگرنه اگه یه نفر اینجا یه استاپ بخوره مثلا سل کردین رفته الان حسابشو زده فرضا اگر اینجا متوجه بشه داستان چیه که عیب نداره یه دونه ضرر کرده بقیه‌اش رو می‌گیره جبران میکنه مشکل بزرگ اونه که شما اون ضرر رو می‌کنید و همچنان دیدگاهتون به اون قبلیه است. و باز دوباره اینجا رو سل کردین. و باز دوباره میخواید سل بگیرید. این اذیت میکنه چون دچار ضررهای متوالی می‌شید.

نتیجه‌گیری و اهمیت تحلیل صحیح

شما وقتی یکی دوتا سه تا ضرر پشت هم بدید اگه نتونید از پای سیستم بلند بشید ادامه دادنش و حس انتقام و اینها کامل حساب شما رو یک افت شدیدی بهش می‌ده حالا اگر هم صفر نشده حداقل یه افت چند درصدی یا چند ده درصدی میتونه به راحتی روزهای بعدی شما رو هم دچار چالش بکنه. امیدوارم که این ویدئو برات مفید بوده باشه سعی کردم ساده کلی ولی اون مطلب مهم رو بگم اینا همه اشتباهات متداول صدها نفره که من می‌بینم در استفاده کردن از ساختار بعضی مواقع یادشون میره بله شاید شما بگی من میدونم که باید مولتی تایم فریم باشه ولی وقتی غرق پونزده دقیقه میشیم رفتیم تو پنج دقیقه غرق بشیم بعد این بالا پایین زدنا منو داره جذب میکنه یادم میره که چه اتفاقاتی داره در تایم بالاتر می‌افته. و اصلا یادم میره که اون تایم بالاتره که به تایم‌های پایین‌تر دیکته میکنه که کدوم سمتی حرکت کنه. امیدوارم که این ویدئو براتون مفید بوده باشه. ویدئوهای بعدی و قسمت‌های بعدی از همین مشکلات متداول توی ساختار رو از دست ندهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *